Meruphoria...

Pronunciation :" Meruforia "

“Blog ini mengisahkan perihal dan perilaku tentang 8 ragam dari 8 budak awesome Meruphoria,

Mereka berikrar untuk sahabat selamanya!”

Sunday, 24 February 2013

Salam Terakhir


Assalamulaikum…. sudah tiba masa nya aku untuk pergi dari sini.. semakin hari semakin cepat masa berlalu… tp kewajipan aku menunggu disana.. walaupun ini lah cita2 aku selama ni, sumpah hati aku sangat berat nk tggal kan korang… banyak kengangan dan pengajaran yg aku dapat dari korang…. Aku byk ambil sedikit contoh dr setiap korang dr korang…. Tanpa korang sape la aku skang… mesti korang pelik knp aku xamik degree sdgkn ada yg ckp result aku blh dikata kn bagus… sbb nya aku nk balas jasa ma ayah aku dlu… aku byk susah kan dorang… apa perasaan korang bila tgk ayh korang sggup jual tin kosong besi buruk demi mncari duit untuk korang?  Aku buat keptusan untuk kerja dlu dan akan sambung degree sambil keje… sorry aku selama ni aku byk rahsia ng korang… aku xtaw nk cite mcm ne dan plg penting aku xnk susah kn korang… xmudah untuk aku tgk korang susah… aku da byk sakit kn hati korang walaupun aku kdg2 wat tahu… sorry sgt… tp pecaya lah… korang la yg aku selalu utama kn selepas family aku… aku selalu ada bile time korang susah… 

Saiful: pul.. maaf kn aku law sejak dr awal lg aku selalu kacau kaw dan buat kaw serabut dgn aku sampai kaw lari dr aku… aku just nk kwn dgn kaw tp aku xtaw mcm ne nk bgurau dgn org elit mcm kaw..hee… tp aku ikhlas sbb tu Allah xpenah lepas kn dr aku walau kaw jauh mana pun..haha… kaw lah presiden PPPCk yg terbaik yg penah aku jumpa… serius mata aku berkaca bile hari kaw lepas kn jawatan PPPCk dlu… dr kaw lah aku belajar untuk jd pemimpin yg bek… thanks bro…

Aiman: hei man.. aku xtahu nk ckp apa dgn kaw… byk sgt benda yg kita dah lalui dr sem 2.. maaf kn aku law dr sem 2 aku byk susah kn kaw.. tp aku selalu ada untuk kaw bile susah… aku ingt ag time modul dlu aku curi2 masuk dlm group kaw… sbb kaw stress masa tu… last2 kantoi dgn pegawai…tpaksa ganti sem dpn diam2… haha… aku diam2 je g modul ganti dlu… tp aku xkisah sbb aku happy kaw anggap aku kawan kaw masa tu.. kaw susah aku selalu ada untuk kaw, kaw lapar n xde duit nk makn aku pura2 buat kenyang sbb nk share makanan aku untuk kaw.. kaw sedih aku selalu dtg sungai buloh walaupn xde duit.. apa yg aku buat sbb aku utamakn kawan.. thanks man sbb slalu tlg aku n selalu ada time aku down walaupun ase nk tombok kaw yg suka berahsia dgn aku..haha.. keje elok2..kalau dapat ppum jgn lupa aku.. insyallah kita akn smbung degree sama2 lg.. walaupun aku xle jd kwn mcm kwn kaw yg lain tp aku ikhlas kwn ng kaw sampai rasa nk tumbuk kaw lagi sekali..hha.. thanks bro

Ayen: thanks yen, sbb kaw aku xpernah hampakn aku sbg kwn walaupon kaw selalu xpnah ON TIME..haha.. tp dr kaw aku byk belajar buat bodoh bila aku sakit hati… belajar buat2 gelak n happy walaupun hati sedih… yg paling penting aku xkan pernah lupa semua event yg pernah kita handle bersma… aku rindu sgt nk jd biro audio n teknikal dgn kaw lg.. sbb kita awesome n perfect! Thanks yen sbb sudi bg aku peluk kaw yg mokk tu..haha..

Rahman: rahme pico… kaw la org last yg menemani aku sampai aku blik di puncak ni..sanggup dtg puncak walaupun jauh dr kajang.. sorry man law aku ada susah kn kaw…  jgn stress2 man kje…jd ot yg baik bile dpt ppum nanti… ingt pesan aku bile da jd terapis nanti… insyallah rezeki kita ada dimana2.. cuma cepat ataw lambat…  ada masa kita jumpa lg di kelantan…. Thanks 4 everything man.

Amin:  haa amin.. jgn stress n mngamuk lg… ada pape xpuas hati jus luahkn feeling kaw tu melalui snuker,,, kaw da hebat skang min..da blh kalah kn aku..haha.. maaf kn aku min law kdg2 aku termarah kaw.. marah la sbb kaw suka tekur kn aku… walaupun aku kdg2 rasa kaw mcm racist aku sbb aku sorg je kelantan, tp aku xamik ati pun… kaw ng aiman lah kawan aku bersama ke praktikal… ingt pesan aku min, bila da kaw da jumpa kerjaya kaw sdri jgn cpat putus asa dgn kerja kaw… jgn cepat amik ati dgn bos… keep confident setiap bnda yg kaw buat baru org yakin dgn kaw… just be confident.. maafkn aku n halal kn sumenye..aku pn maaf kn kau n halal kn sumenye… btw aku xnsem min…yg nsem kaw min..haha

Naim: aku rindu sgt kaw naim.. aku arap sgt dpt jumpa kaw sblum balik.. tp aku paham kaw pun busy dgn tggungjwb keluarga kaw… aku selalu usaha untuk dpt kn kerja untuk kaw.. tp belum ada rezki lg.. insyallah ada lah rezki kaw.. maaf kn aku naim law dlu aku pernah temarah kaw n rosak kn barang kaw… aku xsngaja… aku xkn lupa sume bnda yg kaw da tlg aku.. walauapa pun diman pun kaw aku arap kaw buat yg terbaik untuk dri kaw… jgn lupa meruphoria.. ada masa dtg la jumpa kwn2 kt sini.. n aku still beharap nk jumpa kaw naim.. ada masa dtg la kelantan k. be blessed naim.

Izzul: izul… thanks zul sbb sudi tumpangkn aku kt rumah korang ni… sorry ye zul law ada pape aku buat n ckp buat kaw terasa hati… ingt pesan aku zul jgn telalu percaya pmpuan yg selalu mintk tlg kaw… jgn bia kn meraka guna kn kaw… be yourself zul.. thanks sgt sbb sudi tlg aku bile aku ada masalah kewangan… sorry sgt aku byr lambat sbb ada masalah tertentu… kaw la satu2 kwn yg xpernah komplen pape… n thanks sbb kongsi cite runningman dgn aku… runningman tu je dpt lepas rindu aku kt kaw zul… pasni aku xde jg umah ni elok..belajar elok2… jgn menyesal dgn apa yg kaw ada skang… belajar betul2 n jgn cpat mngalah..aku taw kaw boleh AD satu ari nanti…

Bagi pembaca blog semua… semua nya kawan aku.. tp aku fokus untuk meruphoria sbb ni blog official kami… thanks semua yg anggap aku kawan selama ni.. pada semua phorians, aku da anggap korang mcm adik beradik aku… korang susah aku selalu ada.. maaf sgt kalau aku byk berahsia dgn korang.. sbb aku xnk susah kn semua.. sakit aku, sedih aku, susah aku hanya Allah yg tahu.. aku lbh suka pendam dn pura2 ketwa dpn korang sbb aku xnk spoil kn mood korang.. aku xnk sbb aku korang rasa aku ni mengjengkelkan.. aku xde niat nk rahsia dgn korang semua… terima kasih sbb smpai ke hari ini sbb sudi jd kwn aku n tolong aku time susah… selalu gelak kn aku time aku sedih n down.. saat indah bersama korang mmg aku xblh aku lupa kn…

teringat kata ustaz  n terbaca blog entry someone"nobody cares about you", berdiri di kaki sendiri.
Dalam kehidupan kita, kita semua dalam proses belajar, belajar mengenai erti kehidupan. Tak kisah ianya kisah yang cerah atau gelap, it`s about life. 

Setiap orang ada kisah hidup yang berbeza, ada novel kehidupan masing-masing. 
Kita tak akan sangka betapa gelapnya kisah silam seseorang itu walaupun kita sangka kita kenal dia, 
Kita tak akan sangka betapa peritnya kehidupan sesorang itu sehinggalah kita merasa. 
Kita tak akan sangka di sebalik senyum, tawa seseorang itu ada tangisan didalamnya. 
Kita tak akan sangka dalam diam seseorang, banyak yang dirahsiakan. 
Semuanya susah untuk ditafsirkan.

"Nobody cares about you", bukalah mata wahai sahabat-sahabat, tak ada orang kisahkan anda. Pegang kata-kata ini, be prepared! Anggaplah umpama kita berjalan di jalan yang sangat panjang, seorang diri, yang ada hanyalah cahaya bulan. 

Tapi jangan risau, kita ada Allah. Allah sentiasa bersama kita, tak kiralah siapa-siapa yang berada dengan kita, ibu ayah? Saudara mara? Guru-guru? Rakan-rakan? Semuanya akan tinggalkan kita bila dah sampai waktunya. 

Yang tinggal hanyalah kita, yupp kita seorang diri. 

Untunglah bagi mereka yg mempunyai mak ayah termasuk aku berbanding mereka yang sejak lahir tiada ayah atau ibu. 
Untunglah bagi mereka yang mempunyai sahabat yang sentiasa ada masa susah dan senang. 
Untunglah bagi mereka yang ada saudara mara yang sentiasa support antara satu sama lain tanpa hipokrit dan hasad dengki.
Untunglah bagi mereka yang sentiasa mendapat rahmat Allah tak kita dimana dia berada.




Bila korang da bca blog ni bermakna aku dah xde kat sini lagi… jgn lupa semua pesan aku… maaf kn aku lg sekali.. halal kan semua makan minum aku, tempat tinggal dan semua nya.. aku pun halalkn semua nya pd korang… terima kasih 4 everything… dr sini aku mohon keampuanan dn doa korang agar aku berjaya n capai cita2 aku…abadikn kengangan ini pada salam terakhir… Farewell buddies...

Assalamualaikum… ^_^

1 comment:

Saiful Hassan said...

hELMETpUTIH AKAN SUPPORT KAU DARI DEPAN BELAKANG KIRI KANAN ATAS BAWAH. akhir kata, guck luck buddies, thank for ucapan