Meruphoria...

Pronunciation :" Meruforia "

“Blog ini mengisahkan perihal dan perilaku tentang 8 ragam dari 8 budak awesome Meruphoria,

Mereka berikrar untuk sahabat selamanya!”

Wednesday, 30 March 2011

ohh tidakkkk

minggu ni sgt mencabar dimana kami ada test yg sgt memeningkan. viva pulak tu. sepatutnya ari ni, tp ditangguh kerana jadual yg diaturkan oleh en. J tidak teratur dan itu mengakibatkan kesuntukan masa. bdk yg bernama ayen, aiman dan fadhil ini sgt bengang. bg la kami viva, da malas nak pk pasal sume bnde ni. sgt menstress diri.

ayen bermimpi, "ku nak balik, ku taknak dtg blk uitm, ku nak kerja", itu menandakan beliau sgt tension dgn keadaan skg ni. tp wahai ayen, kamu kene harungi semua bnde ni dgn tabah, dan anggap sbg cabaran. begitu juga kpd semua group B yg takdpt viva ari ni. huhu. punye la menghafal, alik2 takda, mana tak panas kepala ni. HAHA.

29 - 31 march akan diadakan satu jualan hasil kerja warga istimewa, disini juga alang2 menyeluk pekasam, nak menyeru semua warga FSK ke booth kami di PSB. 30 march (rabu) akan diadakan reflexology dan demostrasi hasil kerja dr warga istimewa itu (LIVE) yg berada di bilik kaca 2, PSB. ayuh la beramai2 meriahkan. tq =)

ini salah satu dr hasil kerja warga istimewa tersebut.
sgt kreatif dan lawa lah. hehe.

posted by :
nunud meruphoria

Monday, 28 March 2011

ROTCA vs LOTCA

BAGI AKU ROTCA LEBIH MULIA DARI LOTCA.
cam gampang test tadi,puihhh =_='
besok test psy ix plak,group A & B ditambah plak ngn viva..mggu yang menyeronokkan..
kepada MERUPHORIANS,
go0d LucK you aLL!!
posted by :  -aku budak bawah-

DoTA..lai..lai..lai ^_^

haha,minggu lepas kelas takde so kitorang dok men dota je memanjang..
memang sepanjang-panjang takda kelas minggu lepas men dota laa koje kami..
so antara player2 yang ada dan telah menyertai game tersebut termasuklah
aku (KingZaiPro),Ben (Le'Grandz),izzul (Bunchit),Naim (Sai 289) dan Mat Dean 
(FunnyDickOrama) ..
mmg havoc giler laa..dgn bunyi game tu lagi campor kami memekik lagi..
takde laa hebat sgt kami nie cume benda ni just sbgai isi masa lapang jek..

so kat bwh nie kami kompile kan gmbor2 result game dota tuh..bape game ntah
aku pon lupe.. tgk je laa.. zzzz


 Game 1 - Winner Amin (KingZai Pro)


Game 2 - Winner Ben (Le'Grandz)


Game 3 - Winner Ben (Le'Grandz) *die lagi -,-


Game 4 - Winner Naim (Sai_289) 


 Game 5 - Winner Amin (KingZai Pro)


Nie la rupe yer before games, kitorg lwn 5 AI insane. tahap t'tinggi dlm dota. 


Game 6 - Winner Amin (KingZai Pro) 


Game 7 - Winner Ben (Le'Grandz)

p/s = conclusion yer. Ben ngan Amin bleh dikatakn rival lew. kami ni hnye assist jek -,-

posted by : Bony Jaa & KingZaiPro

Sunday, 27 March 2011

lost hope

-masih di kampung-

-kebosanan dan kerisauan-

-notes tinggal di PA-

-sumer phorians sdng syok blaja-

-tapi ako?-

-harap masih ade harapan-

-walaupun hnye 0.0001%-

-tue pown dah cukup untuk ako-

-yg penting-

-ako cuba-




posted by : bony jaa

Friday, 25 March 2011

cuba eja !

E. L. I. T. E ? 


ape sebutan nya? elite. inilah bdk 2 ekor yg sgt celik dlm bidang akademik. so mereka ni jgak lah tmpt kami bepandu, belajar besama2. tuju la ape2 soalan ape yg ptt, mereka msti dpt menjwb dgn pantas dan details. bangga aku ada housemate yg begini rupa. HAHA. gdluck kpd semua utk test, viva, praktikal test yg  bakal menempuhi kita semua =)

p/s: sbnrnye aku bosan bace neuro medical ax ni. haha.
posted by :
nunud meruphoria

Wednesday, 23 March 2011

'pinggang ku berkaca'

  • kami pegi sg gabai.
  • da mandi sg gabai
  • kami balik dr sg gabai
  • aiman duk bonet
  • then nak muntah
  • aku tukar tempat
  • aku duk bonet
  • cam best..
  • zzzzz
  • sambil mecej2 awek
  • then rimas
  • then blkg ase len
  • then kaki aku ase kebas
  • pinggang aku tak de ape pon
sng citer,sajer je aku kata pinggang aku berkaca.. mantap tak post aku..
zzz



p/s: aku duk 2 jam kat bonet.. hehe..huhu..hemohemohemo


                                                                                                 KingZaiPro ^_^

gabai ohh gabai !

selasa, rabu kamis, jumaat sabtu ahad kami ketiadaan kelas, so, kami plan utk ke gabai.

di pagi yg hening, plan nak gerak ke sana dlm kul 8, tp ketika itu ujan sgt la lebat mengakibatkan plan tegendala. so bebagai2 plan B sudah dinyatakan, slah satunya ialah tgk wyg. dan jwpn sudah menjadi muktamad apabila pemilik kereta kembara, amin, membuat keptusan utk ke sg gabai walopun sudah 12 tgh ari. kami semua setuju dgn itu.

kereta dinaiki oleh 6 org, tepaksa la sorg dr kitorang dok kat bonet, iaitu fadhil, naseb bek naek kembara, kalo waja? viva? HAHA. lg 4 org, ayen, rahman, budin, ben, farhan naek moto sndri. so kami pun begerak la.

yg naek krete ni mcm2 la cite nye, kecoh nak mampos, bak kata amin, "mkn bontot ayam byk sgt kau ni", HAHA. ada la sorg ni buat request, ingtkan request lagu ke ape, rupanya nak buang somethng. mmg kejam si driver naim taknak berenti. tp hatinya maseh tebuka luas utk brentikan kereta di petrol pump utk keluarkan ape yg ptt. hahaha.

sblm tiba di sungai, sempat kami semua membeli makanan utk mkn. dan tibanya disana, naek la tngga yg sgt tggi lg curam, mengakibatkan si naim alami SOB (shortness of breath). si aiman ni pun hampir2 nak "tidur". kabur je mata. lemah la korang. HAHA.

gamba? ini lah..
keberangkatan . . .

pelakon 3gp..haha


fadhil and the tough guy!!haha

si pengembara~

sensored*#


i know what u did last raya

kambing di gabai
(kami amik sekor jer. . .)

mereka girang..muka ada senyum..
amin muka Head oF Department

haha..berlumba!

ayen dgn aksi ngerinya

aiman nunud..rmabut kempis lak ek.haha

wah..sexsinya abgg~
mane satu pusat?? er....

sesi pemanas badan,,
*izzul sedang conduct aktivity untuk lab shima(psy. intervention)

lawa kan view die..

naim termenung panjang...
epol: jurus pembahagi air terjun tahap ke-2

naim termenung lagi..
teringat org jauh der. . .

naim?? termenung ag ke?

putera mandi
. . . awas jgn ngendap! ! !

ayen chubby kan?? haha

errr.... 
taip Afundi(jarak)Along(jarak)undian pukal dan timbang kilo dan hantar kan ke 32999


yang penting bawak bekal mkanan tuh..haha..ai bang bekalan akhirat ca no?? ca nie haaa
~ GABAI ada kemudahan surau skali..semayang kami x lupa noo..

air terjun setinggi 5 tingkat sekolah menengah gabai


haha..peace yawl!

haha..roomates@SCANDAL 3 SERANGKAI


ada video skali ni. utk tatapan semua =)
*jgn tgk yg xpatot tgk lak..haha
video


nak senang kata, mmg enjoy la besama meruphorian semua, farhan, ben, budin. kami meluncur, menggelongsor di sana, begurau gurai, lumba bergu begelongsor dan mcm2 la. nnt ada masa kita kua lagi ok.   HAHA. selamat bercuti kawan2 =)

Moral : dengan ini bahawa kita mestilah bersyukur dan  jaga keindahan bumi kita ini...kerna apa yg ada di dunia ini hnyalah sementara waktu... so jaga lah ia dgn penuh nikmat dan rasa penuh kesyukuran dgn kebesaran yg Allah Maha Esa kerana telah memberikan kita merasa tempat yg aman dan indah seperti ini... alhamdulillah Ya Allah.. ^_^

Posted by :
-aiman meruphoria
-edited by along
-2nd editor HemetPutih

Fadhil Dapat Offer Main bola ??

aslamualaikum... saje je pg ni...aku xtaw nk luah kan kt sape..aku law pape masalah aku suke pndam..tp skang aku da penat la pendam2..nk luah kt sape pon xtaw..membe umah sume balek..lonely kt umah,, ni nk cite sumthing...Hari ini pagi2 ada org kol aku... bengang ase..aku dh la penat + xsihat..baru je nk rehat lama kan.. bile aku pick up fon aku rupany coach bola aku mase aku wakil Uitm dlu...

rinnggg... rinngg...(bunyi ringtone fon aku)
aku : asalamualaikum...

coach : w.salam.. along..ni nk habaq.. ade team selangor,PKNS nk offer kaw dgn aidil men..kaw nk men x? ini last chance sbb die nk cri cri top striker mcm kaw... law kaw nk dtg ptg ni kt mini stadium shah alam...

aku : err.. betol ke ni coach?? emm..ntah la coach..rase2 nye xnk kot... saya skang sbape sihat dh coach..da xmcm dulu coach..maaf la coach..sy xlayak untuk join team hebat mcm dorg coach..

coach : ish kaw ni..xde nye. org da nak xde nye yg yg layak xlayak... kalaw kaw nk join trun ptg ni kat mini stadium shah alam.. pkir baek2..salam

aku : err...emmm....insyallah coach..salam.

ini lah dialog fon aku dgn coach pd td..aku xtaw nak maen bola ke tidak... memang bola sepak adalah hidup aku..my desire, my dream.. tp itu dulu.. sebelum jmpe seseorg... skang da laen..da mcm xbermkna dh dlm hidup aku... kalaw ikot kn dulu setiap masa bola, bola,bola... aku sggup berjuang mati matian demi menang and capai impian aku dlm dunia bola sepak...tmbhan pula xcukup dgn itu kaki patah pun still nk maen ag.. tp skang xtaw la...mgkin ak da xlayak untuk bergelar FOOTBALL PLAYER  lagi... skang ni pon asek xsihat je...bile lari skit je semput2..sakit2 dada..da xle wat aktivity lasak sgt dh,,, xle hyperactiv mcm dulu.. kadang2 rindu masa muda2 dulu..zaman kegemilangan aku.... skang aku byk masalah n tgungjawab nk selesaikan(mcm da kahwin lak)..... so.. oleh itu..aku tarik diri lah ... ramai ag yg lebih layak dr aku..agpon mcm xde masa depan laa..bek aku fokus study n graduate dgn jayanya in my profession as an OT..amin ,... insyaallah.. syukur alhamdulillah...
 * kenangan masa mewakili kelantan under 15
posted by : along

Tuesday, 22 March 2011

meruphoria ada konflik ? ? ?

haa hari ni ada konflik skit antara kami. . .
pada planner asal cdng arini nak pegi mandi sungai ke sungai gabai. . .
nak di jadikan cerita pagi ni plak ujannn turunn. . .
so plan B nya pegi lepas ujan. . . mood masing2 pun dah mcm hapa lagi..
ada plak cdng nak tgok wayang plakkk! ! !  !! ! ! !!  !
adushhhh !! ! ! 


so, kita tgok jap agi arini mcm na....wyg ke mandi????


naty lepas even kami post laporan dia noh
                        post by AbgHelmetPutih

maseh di ingatan !

First je mcd bukak kat puncak alam, besebelahan dgn petrol station petronas, dan bersebelahan lg dgn uitm, kami menyerbu ke mcd utk mkn besama2. sumenye dlm ruma ni gila mcd, mmg cantik la. lg2 izzul, die la yg paling beriya skali. mmg tak dpt dinafikan lg bahawa  fast food tu kegemaran kitorang. masing2 beli yg paling mahal, kalo bole, nak beli sume makanan yg ada kat situ. tak kesah la big mac ke, spicy chcken mcdeluxe je, mega mac ke, woooowwwww !! (ter liur plak ni) HAHA.

MCD MCD MCD.

Seterusnya plak masa bila tah, yg ku ingt masa jalan2 uma ni di tar, sempat kitorang mengambil gamba besama mentadak yg tetbe parking sblh uma. (uma pun corner lot kan). HAHA.


ini pulak kesah sem 1, di zaman cendawan lg, ada AGM. tgk la wajah cendawan2 kitorang.


ni pun sama je pd sem 1, cendawan, time first dpt baju koprat. haha. (ada lagenda tanah air kat tgh tu, HAHA)


nak tgk kami jd pompuan tak? lawa siodd. hahaa. -->



sbnrnye byk lg, tp tetbe rasa takda idea. to be continued ....
heeee.
posted by :
aiman meruphoria.

Monday, 21 March 2011

ROtCa

ungkapan ROTCA suda jd kebiasaan bg ku... taw ke ape tu rotca?? haha ROTCA= ROTI CANAI.. setiap mlm law abes study(mu study ko padil??) mesti pg minum n pekene roti canai 2 keping! haha...


nak jadi kan cite pada satu malam yg hening iaitu pada tarikh keramat 13 mac 2011, 8.30 mint dan.46 saat. budak2 umah  aku tibe2 je ajak aku pg rotca an..aku pon ape ag la an,, excited la!! haha suke lak.. aku cakap la kat bdk2 umah ni blh tgu pas isyak x?? 15 minit ag je..tp si rahman dgn amin tibe2 je ckp cepat la cepat la...nati kene tggal ape lah..so terpaksa la aku ikot jgk(padahal hati xsabar mkn rotca an haha)..so aku teros la siap2 dgn nsem nye supaya mamak rotca tu x jemu tgk MUKA aku ni..haha.. bile aku mlgkah keluar dgn bacaan bismilahirahmanirahim..tibe2 teros terpikir nak pakai helmet g mamak walaupon nek kereta amin..MCM ORG GILA PON ADA.. so dgn bgga nya aku pon pkai la helmet itam aku..HAHA..BANGGA!! then aku teros nek kete amin dgn xsabar nye(aku org first nek kete taw x!)haha..aku pon pelik knp dorg ni xidop kn enjin kete ag..n disebbabkan aku yg pling bontot kecik selain izzul haha, si epul (helmet puteh) suroh aku duk kat bonet kete sbb xcukop tmpat duduk dlm kete..aku pon pegi la(dgn membe xbekire mane.haha)..bile ak nak melangkah keluar je dari kete tibe satu bnda puteh hinggap kat muka aku..wahh..kecohh..aku mula la ingat salji ke ape ke trun kt Malaysia ni..aku lari.. n lari.. n lari tanpa sebab..haha..masa tgh lari dgn laju nya,bile smpai kt jalan tu baru aku teringat yg hari ni befday aku. rupanya dorang PRANK AKU!!!  . rupanya bnda puteh tu tepung..cipan  roman tol dak2 ni..then aku pon lari la sbb mata pedih..mula nya aku xingt pape pon yg ari ni befday aku.. sbb biase nye befday aku xde makna pape pon.. mcm biase je.. sbb dari kecik ag befday ak x disambut sbb tu aku x terpikir langsung sal PRANK benda alah ni..haha..


Dewasa kini,sambung cite an..aku pon lari la lari lagi n lagi n lagi smpai aku penat... sume org cuba baling telor kt aku tp sebejik pon xkena..aku elak da mcm dlm cite Matrix 2..haha..hey aku striker kelantan la..mane leh kejar..haha last2 aku mnyerah kalah sbb penat sgt..ak ada semput sikit sejak dua menjak ni..jd cepat letih mcm owg da kawin(katenye aiman: lagi dua jumaat lah tu dil).. haha... yg paling amat memalukan adalah bila jiran budak pmpuan suma tgk aku dgn putih salju tepung..bole lak dak pmpuan gelak kn aku..hey jatuh la saham aku..haha!! malu sioot~


after aku surrender an..aku pon sapu2 la diriku ni dr tepung 2..tibe ade sumting mcm bnda pecah kat kepala aku..RUPA RUPANYA!! si naim putu paan tu baling telor hinggap kat kepala aku..haha vavi tol... aku da sebati dgn tepung + telor sebijik so siap lah roti telor! haha ...


aku mmg xsgka hari bfday aku yg ke 20 adalah hari n kenangan yg paling manis dlm idup aku... terharu sioot... awek2,makwe n gewe2 pon xpenah belikan kek untuk aku..ni membe yg xde hubungn batin pon sggup habiskan duit saku dorg untuk beli kan kek aku... rasa nk nangis pon ada..haha... walupon kotor dgn tepong bagai tapi aku hepy sgt.. aku akn igt smpai bile2 tarikh 13 mac 2011.. TERIMA KASIH KAWAN2 MERUPHORIANS~ KORANG MEMANG DA BEST... SYUKUR ALLHAMDULLILAH
 semoga Allah membalas jasa kamu semua... amin (^_^)


posted by: along

aku benci robin van persie..AAAARRRGGHH!!!


aku men game bola ni dah lame..
bidang aku kowt.. mane ley kalah ngan komputer..
tetibe malam ni aku SUCK pulakk..
BENGANG btoll!!!
balachi cibai nye van persie..
pegi mati laaaaaaaaaaaaaa van persie.. bodohhh...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRGGHH!!!

zzzzzzz..
                                                                                edited by
 
                                                                                 KingZaiPro

Sunday, 20 March 2011

13032011

Harap nye tak basi lg la cite ni. hee. tanggal 13032011, seorang drpd kami iaitu, fadhil meruphoria telah menyambut kelahiran nya yg ke-20. (alamak, da rasa tua la plak). tp nak buat mcm mana, usia kita ni maken lama maken naek, dan kita harus tempuhinye.

Plan mlm tu juga bejalan apabila aiman dan amin meruphoria telah ke kedai utk membeli tepung, telor dan kek. kek tak besa sgt pun la, cuma cukup la uma kami utk meraikan bday boy kita ni. HAHA. mlm tu jugak kami beramai2 nak kenekan die. kata pun bdk ni kaki "roca", so kami ajak die la g mamak. dandan tu jugak die kua uma, masok kereta. si ayen ni pulak jenis tak menyabar melontar tepung direct ke kepala bdk ni. mmg bekejaran jugak la mlm tu. susa nak tangkap bdk ni, nak baling telor asyik tak kene je. si naim bengang, akhirnya dpt jugak baling telor kat kepala bdk tu. mmg sumenye PUTIH la mlm tu. HAHA.

oh ni ada la sket gamba yg bole disaksikan. =)

HAPPY BIRTHDAY NATE PADIL. HAHA.

org yg gelap jd putih. haha.

1 ruma bekumpul meniup lilin.

bday boy =)

gila kek. HAHA.

posted by :
bdk yg tdo sblh bday boy.

PERAK TIKA EXAM... (LOTCA)



assalamualaikum.. wah,,bangga rasanye sentuhan pertama ak kat blog ni, hehe...(bunyi laki gatal)
ok sblm mulakan cite ak nak wish gud luck pada kwn2 lain yg belom lg praktikal exam..hehee.. pico...tq jd pt ak walaupon ko ting tong..hahah.. apa nama cangkol in BI ek?? kakakaa.. cite die mcm nie.. aritu ak pnye turn untk diEXAM patotnye pada pkol 3.30pm.. nk d jadikan cite lecture sorang plak x de time 2... so,, dengan sengaja aku jadi student yg last skali exam aritu owh bkn ak sorng berduet ngan aiman MERUPHORIA...yeah... MUHAMMAD NAZREN!!! tbe2 dgar org seru nama ak.. wah..kecoh..turn ak da smpai... smbl tolak pintu lab aku igt blk sume assessment yg da blaja mlm td...hehe... jgn la dpt mmt lower limb..muscle bknnye ak hafal...mampos ak kene ceramah ngan abe jap agi..hehee... ok,, on the table have some assessment that u need to choose.. so dgn doa cmpor tiupan keramat kat tangan sndri ak pon amek satu ketas yg kat depan skali.. plan2 ak bkak.. LOTCA (orientation & visual perception)... tersenyum ak kat pico(rahamah meruphoria).. sebab bende nie ak dah yakin so ak buat ngan tenang la walaupon tangan menggigil sbnarnye... buat punye buat bila da siap,,, die tanye.. why u left the last item (praxis)?? ak senyum cumil skit kat die,,pastu ak ckp nak buat...die ckp no need,, ur time is up.. arghh... tu la sebab orang slalu cakap jgn konfiden sgt.. so wlau ape pon kte buat..walau kte yakin skali pon,,pesan ak x yah konfiden sangat... hahaha.... pepatah melayu ckp... yang dikejar x dpt yg dikendong.. tecicir... wkwkwkw...
pada MERUPHORIA yg lain... gud luck~